Σφολιάτα Κουρού

Σφολιάτα Κουρού

Σφολιάτα Κουρού με Μαργαρίνη Σφολιάτας

(Λευκή η Gold)

800 γρ. Μαργαρίνη Σφολιάτας (λευκή ή GOLD - κομμένη σε κύβους)
800 γρ. Αλεύρι 55%
200 γρ. Αλεύρι SUPER (Σφολιάτας)
450-500 γρ. Νερό 
20 γρ. Αλάτι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά (5’-7’)

Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες και την ξεκουράζουμε για μια ώρα σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.

Περνάμε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή κάνοντας ένα διπλό και ένα μονό δίπλωμα.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά.

Κάνουμε τέλος ένα μονό δίπλωμα και ανοίγουμε φύλλο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Τα κομάτια της μαργαρίνης να μην ενσωματωθούν στο ζυμάρι εντελώς.

Τα ξεκουράσματα πρέπει να γίνονται στο ψυγείο αν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες εργαστηρίου