Blog

Τσουρέκι

Ζυμώνουμε στο μίξερ το 1/3 του αλεύρου με τη μαγιά λιωμένη στο γάλα
Τοποθετούμε το μίγμα στη στόφα για 20-30 λεπτά
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαη ελαφρά
Τοποθετούμε το προζύμι στο μίξερ,προσθέτουμε το μίγμα αυγών-ζάχαρης,το υπόλοιπο αλεύρι το πορτοκάλι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά

Περισσότερα →

Σφολιάτα Κουρού

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά (5’-7’)
Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες και την ξεκουράζουμε για μια ώρα σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Περνάμε τη ζύμη στη σφολιατομηχανή κάνοντας ένα διπλό και ένα μονό δίπλωμα.

Περισσότερα →

Σεράνο

Ανακατεύουμε στο χέρι τον κιγιέ με το κονιάκ
Προσθέτουμε την κουβερτούρα υγείας λιωμένη και τέλος τη Φυτική Σαντιγύ FAMA ελαφρώς χτυπημένη

Περισσότερα →

Γαλλική σφολιάτα

Γαλλική σφολιάτα με Μαργαρίνη Κρουασάν 

300 γρ./κιλό ζύμης Μαργαρίνη  FAMA Κρουασάν
            100 γρ. Μαλακή Μαργαρίνη FAMA GOLD
Περισσότερα →

Cake Harmony

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 κιλό μιγμα
  2. Μαγειρικό λίπος Fama Premium αλειφωτό 900 γραμ.
  3. Κακάο 30 γραμ.
  4. Κανέλα 15 γραμ.
  5. Ρετσίνα ή Μούστος 250 γραμ.
  6. Νερό 250 γραμ.
  7. Σταφιδίνη 350 γραμ.
  8. Baking powder Fama 60 γραμ.
  9. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 2.300 γραμ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζημωτήριο και χτυπάμε για 6 λεπτά.Γίνεται η ζύμη ομοιόμορφη και την κόβουμε σε κρίκους.

Περισσότερα →

Συνταγές με Cake Harmony

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς και σιροπιάζουμε ελαφρά με σιρόπι 28-29 βαθμών;

Περισσότερα →

Σεράνο με φυτική σαντιγύ

Σεράνο με φυτική σσντιγύ

1500 γρ. Φυτική Σαντιγύ FAMA
750 γρ. Κιγιές
750 γρ. Κουβερτούρα Υγείας
70 γρ. Κονιάκ

 

Περισσότερα →

Jus Tego

Ζυμώνουμε στο μίξερ το 1/3 του αλεύρου με τη μαγιά λιωμένη στο γάλα

Τοποθετούμε το μίγμα στη στόφα για 20-30 λεπτά

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαη ελαφρά

Τοποθετούμε το προζύμι στο μίξερ,προσθέτουμε το μίγμα αυγών-ζάχαρης,το υπόλοιπο αλεύρι  το πορτοκάλι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά

Οταν ομογεμνοποιηθή η ζύμη προσθέτουμε τη Μαλακή Μαργαρίνη FAMA GOLD και το Φυτ.Μαγ.Λίπος FAMA και συνεχίζουμε το ζύμωμα

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά

Περισσότερα →